in samenwerking met 
Noordhoff

Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Over deze website | In de media

Website van het Jaar 2012 t/m 2023

Twaalf jaar achter elkaar is Beter Spellen uitgeroepen tot populairste educatieve website bij de verkiezing Website van het Jaar.

Bovendien kreeg Beter Spellen zes keer de titel 'Beste educatieve website': in 2012 t/m 2016 en 2020.

 

 

Plus-Taaltest bij Plusonline

Sinds april 2018 verzorgt Beter Spellen elke week de Plus-Taaltest op de website van Plusonline. Na het beantwoorden van tien meerkeuzevragen geven de meeste deelnemers ook aan in welke Nederlandse of Belgische provincie ze wonen. Aan het eind van de week maken we via Twitter en Facebook bekend welke provincie de beste gemiddelde score had en welke vraag het lastigst was.

 

 

DRONGO talenfestival 2017

Op vrijdag en zaterdag 29 en 30 september was Beter Spellen aanwezig op het DRONGO talenfestival in Utrecht. Veel bezoekers deden mee aan de spellingtest. De ingeleverde formulieren zijn gecontroleerd.

  • Op vrijdag had niemand alle antwoorden goed. Er waren drie deelnemers met 1 fout. Het prijzenpakket gaat naar Linda Albers.
  • Op zaterdag hadden 4 deelnemers alle antwoorden goed. Het prijzenpakket gaat naar Truus Doekes.

Linda en Truus, allebei van harte gefeliciteerd.

 

 

Language Industry Award 2017

'Language Industry Awards', een toonaangevend evenement over taal, vond in mei 2017 voor de vierde keer plaats. Vertegenwoordigers uit onderwijs, politiek, academische wereld en non-profitsector waren aanwezig bij de 'LIA's Top 100 Live Show', van 8 tot 12 mei in Gent en live op Facebook.

Beter Spellen belandde op de eerste plaats van de Top 100, mede dankzij de vele stemmen van onze deelnemers, twee weken eerder. Allemaal hartelijk dank!

 

Beluister hier het telefonisch interview dat live op Facebook werd uitgezonden.

 

Beter Spellen, Eureka ADIBib (2e) en Kids&Us (3e) zijn dankzij de top 3-positie te zien op het DRONGO Talenfestival in september.

 

Bekende namen in de Top 100 zijn: De Taaltelefoon (10), de app 'Onze Taal' (14) en Van Dale Groot Woordenboek XV (26). Het complete overzicht was te zien op www.languageindustryawards.eu.

 

 

DRONGO talenfestival 2016

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober waren wij op het DRONGO talenfestival in Utrecht. Hartverwarmend veel bezoekers bleken enthousiaste fans van Beter Spellen te zijn. En wie nog nooit van ons gehoord had, nam gretig een kaartje mee om thuis snel een account aan te maken. Welkom allemaal!

 

En we hadden iets nieuws: het eerste BOEKJE van Beter Spellen. Het boekje is nu verkrijgbaar via onze website en ligt binnenkort in o.a. de winkels van Bruna.

 

 

 

VertrekNL

Het magazine voor wonen, werken en leven in het buitenland, VertrekNL, besteedt in september 2014 aandacht aan Taal. Omdat Beter Spellen de wekelijkse Taaltest verzorgde op de website van VertrekNL, mocht Martin van Toll het voorwoord schrijven in deze taaleditie van VertrekNL.

 

(foto: Peter Beemsterboer)

 

 

Alfabetiseringsprijs 2014

In Den Haag werden op 8 september 2014 de Alfabetiseringsprijzen uitgereikt bij de start van de Week van de Alfabetisering. In de categorie Doen (voor bestaande, succesvolle projecten) ging de prijs naar Beter Spellen.

 

De prijsuitreiking vond plaats in bijzijn van H.K.H. Prinses Laurentien en Marja van Bijsterveldt.

 

(Vooraan v.l.n.r.: Hester de Waal en Martin van Toll, Marja van Bijsterveldt, prinses Laurentien en het team van Gezonde Taal dat de prijs in de categorie Durven gewonnen heeft.)

 

We zijn van plan om met de geldprijs een boekje te ontwikkelen over Beter Spellen en we willen o.a. de technische kant van de website verder verbeteren. Iedereen die op ons gestemd heeft: hartelijk dank!

Zie ook lezenenschrijven.nl.

 

 

Taalunie-keurmerk 'officiële spelling'

Sinds 1 september 2014 voert Beter Spellen het Spellingslogo (keurmerk 'officiële spelling') van de Nederlandse Taalunie.

 

De Nederlandse Taalunie verklaart dat in dit product de regels en principes van de officiële spelling, zoals die door de Nederlandse Taalunie zijn vastgesteld, zijn toegepast en dat bij controle geen afwijkingen zijn gevonden.

 

Voor meer informatie, zie: www.taalunieversum.org/keurmerk

 

 

Website van het Jaar 2013: drie awards

Bij de verkiezing Website van het Jaar 2013 is Beter Spellen bekroond met drie trofeeën. De prijsuitreiking vond donderdag 14 november plaats in de Harbour Club in Amsterdam.


De verkiezing kent twintig categorieën, waarin telkens twee prijzen te winnen waren: Beste website (hoogste waardering) en Populairste (meeste stemmen). Binnen de categorie "Educatie en voorlichting" gingen beide titels naar Beter Spellen. 

Aan het eind van de avond was de superprijs - over alle categorieën heen - ook voor Beter Spellen. Een enorme eer tussen al die grote namen.

 

Dank aan hoofdsponsor Noordhoff en alle fans van Beter Spellen die gestemd hebben.

 

 

 

 

Website van het Jaar 2012: twee awards

Beter Spellen heeft bij de verkiezing Website van het jaar 2012 twee awards in ontvangst mogen nemen in de categorie Educatie: Beste website 2012 (hoogste waardering) en Populairste website 2012 (meeste stemmen).

 

We zijn erg trots op de twee trofeeën!

 

 

 

Comenius EduMedia Siegel

Noordhoff Uitgevers heeft Beter Spellen, Beter Rekenen en Nu Beter Engels voorgedragen voor het internationale Comenius Edumedia Siegel.

 

 

De drie websites kregen op 22 juni 2012 alle drie het Siegel toegekend. De bekendmaking vond plaats in Berlijn.

 

In een lijvig document met persinformatie staan de websites genoemd als didactische multimediaproducten in verschillende categorieën.

 

We zijn weer apetrots op deze erkenningen en danken Noordhoff voor het willen aanmelden van de websites.

 

 

 

Wereldomroep: Taaltest

Naar de taaltest van deze week

Beter Spellen verzorgde ook enkele jaren de Taaltest van de Wereldomroep. Als gevolg van bezuinigingen is deze test op 1 november 2012 stopgezet.

 

Tot december 2017 was de Taaltest enkele jaren terug bij VertrekNL.

 

In april 2018 kwam de Taaltest weer terug, nu bij Plusonline.

 

 

Wereldomroep: slotmarathon 11 mei 2012

Op 11 mei 2012, in een afsluitende marathonuitzending van de Wereldomroep, stond tussen 15.00 en 16.00 uur het thema taal centraal. In dat uur zat ook een mini-taaltest.

 

Foto links: Lydia Rood (rug), Erik Dams, presentatrice Anouk Tijssen, Martin van Toll

(foto's: Wereldomroep)

 

 

Bekijk meer foto's van de marathonuitzending.

 

 

Wereldomroep: Klare Taal

In het programma Klare Taal werd van 6 november 2009 tot 31 maart 2012 maandelijks teruggeblikt op de resultaten van die test. Door bezuinigingen bij de Wereldomroep kwam een eind aan de Nederlandstalige programma's en dus ook aan Klare Taal. De Taaltest stopte op 1 november 2012.

 

 

Luister naar fragmenten van de uitzendingen van Klare Taal (de nieuwste staat bovenaan):

 

Diverse dagbladen 17/18 november 2011

In enkele dagbladen zoals de Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad stond onderstaand artikel over Beter Spellen. Klik op de foto voor de grote versie.

 

 

 

Fraai

Het personeelsblad Fraai, van werkmaatschappij RAI van het ROCvA, gemaakt door de expertisegroepen taal en rekenen, besteedde in mei 2011 aandacht aan de referentieniveaus van Heim  Meijerink en maakte terloops reclame voor Beter Spellen  en Beter Rekenen. Dat vinden we fraai!

 

 

Als je op onderstaand plaatje klikt, krijg je een foto van het hele artikel.

 

 

Als je op onderstaand plaatje klikt, krijg je een foto van een niveautest en de antwoorden.

 

 

 

Cartoon

Cartoontekenaar Peter van der Wiel (bekend van o.a. Giel Beelen op 3FM) maakte onlangs paar spelfouten in een tekening. Het commentaar was niet van de lucht. Als reactie daarop tekende hij een cartoon waarin Beter Spellen genoemd wordt:

 

 

LINGO

Beter Spellen heeft elke werkdag vier opgaven. Een selectie uit de grootste struikelblokken is te zien op de website van de Wereldomroep.

 

In Lingo werd op 9 december 2009 aandacht besteed aan deze test van de Wereldomroep.

 

 

 

Levende Talen Magazine

In het magazine van de Vereniging van Leraren in Levende Talen (jaargang 97, nummer 2, maart 2010) schrijft Anja van Kleef, opleidingskundig adviseur van CINOP, een interview met Martin van Toll, de bedenker en maker van Beter Spellen.

 

klik op het artikel voor een grotere versie

klik op het artikel voor een grotere versie


Noordhoff Uitgevers


  

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Plus-Taaltest  

© 2010 - Beter Spellen is een initiatief van

 Martin van Toll Producties