in samenwerking met 
Noordhoff 146029 actieve gebruikers

Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versieContact


Welk woordenboek is jullie norm?

Bij het samenstellen van de testvragen houden we net als in het onderwijs rekening met het Groene Boekje (2005) en Van Dale (2005). Die zijn het gelukkig bijna altijd eens. Helaas staan niet alle bestaande woorden in deze woordenboeken. Er zijn nog veel meer goede woorden.

 

Een woord dat niet in deze woordenboeken staat, kan dus best goed zijn, maar als het woord er wél in staat, vertelt dat woordenboek ook hoe je het spelt.

 

Daarnaast bestaat ook de witte spelling (het Witte Boekje). De witte spelling wordt aangehouden door veel media (kranten en televisie). Het Witte en Groene Boekje verschillen vaak van mening over de details: spatiegebruik, koppeltekens, tussen-n, enzovoort.

 

Beter Spellen volgt de officiële spelling van het Groene Boekje, maar waar dat van toepassing is, vertellen we ook hoe de schrijfwijze volgens de witte spelling is. We hopen dat er ooit eenduidige regels komen.
Meer weten? Kijk of jouw vraag hierbij staat:

Over Nederlands
Woordgebruik
Overige vragen of reacties


Aan de redactie van Beter Spellen

Mijn Naam:


Mijn e-mailadres:


Betreft:
Bericht:


Antirobotcode:
Beantwoord onderstaande vraag om te bewijzen dat je geen spamrobot bent.

twee x tien = (in cijfers)   *


Noordhoff Uitgevers
Zoek op de website:

  

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  Beter Verkeer  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Taaltest VertrekNL  

© 2010 - Beter Spellen is een initiatief van

 Martin van Toll Producties